over

 

"A Rain Dog is a dog caught in the rain, with its whole trail washed away by the water so he can't get back home"

Rain Dog door de jaren heen

 

2014 was een mooi Rain Dog jaar, de opnames voor de eerste cd werden afgerond. Rain Dog zakte af naar het folkfestival van Ingelmunster, verdiende een plaats op de Dranouter Rootsrally. We speelden een live set voor Radio Durango en het nmmer Red Star Line haalde de halve finale van de USA Songwriting competitie! 2014 was een goed Rain Dog jaar! Als afsluiter opende Rain Dog voor Mary's Little Lamb in de stadschouwburg van Mechelen.

Al sinds 2001 werkt de singer songwriter Kim Van Weyenbergh als Rain Dog aan zijn muzikale carrière. Met doodeerlijke verhalen, songs die weggewaaid lijken van de Amerikaanse vlakten of Rocky Mountains en een knappe stem maakt hij al meer dan tien jaar muziek.

 

Doorheen de jaren speelde hij het voorprogramma van Kevin Coyne, BJ Scott, Magnapop, Iain Matthews, Eugene Ruffolo of Tucker Zimmerman. In trio, duo of solo doorkruiste deze singer songwriter in trio het Vlaamse land. Alleen gewapend met ervaring een flinke dosis lef, pakte hij de gitaar onder de arm en lande in New York, Chicago en Atlanta. Hij speelde er onder meer in The Bitter End (New York) en The Tonic Room (Chicago).

Ook in het verre New York werden de songs van deze Leuven songwriter gewikt, gewogen en goedgekeurd. Gewapend met ondertussen pakken ervaring werd de eerste Rain Dog cd opgenomen in de SoundReplay studio van Dirk Christiaens, en die wil deze Rain Dog graag live aan jullie komen voorstellen. Puur, authetiek en onversneden mix tussen americana, country, folk... .

 

Songs die je pakken en moeilijk loslaten. De invloeden van Josh Ritter, Steve Earle, The Avett Brothers, Springsteen,... zijn nooit echt ver weg. Toch hoor je vooral veel Rain Dog!

 

Copyright © All Rights Reserved

Foto's © Kurt Dewingaerden, Peter Theunissen, Kim Van Weyenbergh